Polityka prywatności


Chcemy chronić prywatność użytkowników naszych witryn i klientów, dlatego też bardzo poważnie traktujemy kwestie ochrony prywatności. Wszyscy członkowie zespołu Yours Clothing doceniają znaczenie prywatności w Internecie.

Poniżej znajduje się nasza Polityka prywatności. Opisuje one nasze zasady dotyczące wykorzystywania danych osobowych gromadzonych o użytkownikach.

Kim jesteśmy

Operatorem naszych witryn jest Yours Clothing Limited, Unit B, Finmere Park, Southgate Way, Orton Southgate, Peterborough, PE2 6YG, Wielka Brytania, spółka zarejestrowana w Anglii i Walii pod numerem 2886196, prowadząca działalność pod nazwami handlowymi Yours Clothing i BadRhino (dalej „my”, „nasz”).

Jesteśmy administratorami danych w odniesieniu do wszystkich informacji przekazywanych nam za pośrednictwem naszych witryn, aplikacji mobilnych, sklepów lub portali społecznościowych. Jesteśmy zrejestrowani w brytyjskim Biurze Komisarza ds. Informacji (Information Commissioner's Office) pod numerem Z1618891.

O wszelkich zmianach Polityki zmiany będziemy informować w tej witrynie. Ostatnia aktualizacja Polityki: luty 2018 r.

Wszelkie pytania lub wątpliwości dotyczące Polityki prywatności lub sposobu wykorzystywania danych osobowych użytkowników należy kierować na adres Skontaktuj się z nami.

Dlaczego gromadzimy dane użytkowników

Wszelkie dane klientów traktujemy w sposób należyty i zgodny z prawem. Gromadzimy i przetwarzamy je jedynie na podstawie zawartych umów lub w uzasadnionych celach biznesowych.

Gromadzimy dane o użytkowniku na potrzeby wywiązywania się z zobowiązań umownych wynikających z zamówienia złożonego przez użytkownika.

Możemy także, za zgodą użytkownika, gromadzić dane użytkownika na potrzeby prowadzenia działań marketingowych lub promocyjnych bądź zbierania danych o konkurencji.

Jakie dane osobowe o użytkowniku gromadzimy

Aby móc przetworzyć zamówienie użytkownika, gromadzimy na temat użytkownika pewne dane osobowe. Dane osobowe to dowolne przekazane nam informacje, które mogą pośrednio lub bezpośrednio umożliwić określenie tożsamości użytkownika. Do tej grupy mogą należeć różne dane, od numeru zamówienia do konkretnej informacji o danej osobie, np. adresu lub telefonu użytkownika.

Kiedy gromadzimy dane:

  • gdy użytkownik składa zamówienie w witrynie Yours Clothing lub BadRhino bądź za pośrednictwem aplikacji mobilnych;
  • gdy użytkownik zakłada konto w witrynie Yours Clothing lub BadRhino bądź za pośrednictwem aplikacji mobilnych;
  • gdy użytkownik subskrybuje newsletter, bierze udział w kampanii marketingowej lub innej promocji;
  • gdy użytkownik uczestniczy w losowaniach nagród lub konkursach;
  • gdy użytkownik wypełnia w witrynach, aplikacjach mobilnych lub sklepie formularze bądź ankiety;
  • gdy użytkownik wpisuje komentarze, przesyła zdjęcia lub wykorzystuje hashtagi kampanii na portalach społecznościowych;
  • gdy użytkownik komunikuje się z nami e-mailem, telefonicznie lub pisemnie.

Dane, które gromadzimy o użytkowniku, to między innymi:

  • imię i nazwisko,
  • adres oraz kod pocztowy,
  • Email
  • numer telefonu stacjonarnego
  • data urodzenia
  • hasło
  • dane płatności

Możemy także gromadzić dane techniczne dotyczące urządzenia i połączenia wykorzystanych do otwarcia naszych witryn, w tym adresu IP, lokalizacji i danych systemu operacyjnego. Więcej informacji na temat tego, jak monitorujemy aktywność użytkownika na stronie, zamieszczamy w Polityce plików cookie.

Gdy użytkownik składa u nas zamówienie, niezbędne jest podanie danych do płatności, chyba że użytkownik płaci za pośrednictwem dostawcy usług płatności, np. Amazon lub PayPal. Wszelkie podane informacje dotyczące płatności są bezpiecznie przechowywane przez dostawcę zewnętrznego.

Informacje wymagane są oznaczone gwiazdką (*). Podanie tych danych nie jest obowiązkowe, ale bez nich nie jesteśmy w stanie przetworzyć zamówienia ani wywiązać się z zobowiązań wynikających z umowy sprzedaży.

Jak wykorzystujemy zebrane informacje

Yours Clothing wykorzystuje dane osobowe podane przez użytkownika wyłącznie do następujących celów:

  • aby realizować zamówienia, dostarczać towary i przetwarzać płatności oraz zwroty użytkownika, co obejmuje udostępnianie danych użytkownika innym dostawcom uczestniczącym w procesie przetwarzania i dostarczania zamówienia;
  • aby dostarczać informacje na temat statusu złożonego zamówienia, w tym o zmianach w dacie doręczenia;
  • aby odpowiadać na wiadomości użytkownika;
  • aby aktualizować dane kontaktowe użytkownika;
  • aby zarządzać kontem online;
  • aby wykrywać możliwe oszustwa i nadużycia związane z naszymi witrynami oraz im zapobiegać;
  • aby wysyłać użytkownikowi informacje o kampaniach marketingowych, firmie, konkursach i promocjach, które mogą go zainteresować, o ile użytkownik wyraził na to zgodę;
  • aby dostosowywać nasze platformy do preferencji użytkownika, np. wyświetlać w witrynie sugestie dobrane w oparciu o dotychczasowe wizyty na stronie;
  • podczas przetwarzania zgłoszeń do konkursów lub losowania nagród (jeśli dane będą przetwarzane do jakichkolwiek innych celów, zostaną one wymienione w regulaminie konkursu dostępnym podczas wysyłania zgłoszenia).

Czy udostępniamy dane

Nie przekazujemy danych klientów stronom trzecim, chyba że jest to niezbędne do wykonania usługi na rzecz użytkownika, np. wysyłki produktu. W takim przypadku odbiorcami danych mogą być między innymi:

  • dostawcy usług płatności;
  • firmy kurierskie i pocztowe;
  • dostawcy usług IT, np. serwerów lub usług e-mail.
  • Partnerzy biznesowi

Jeśli musimy udostępnić jakiekolwiek informacje partnerom lub dostawcom zewnętrznym, będą to wyłącznie dane niezbędne do realizacji instrukcji, zamówień lub dostawy towarów użytkownika.

Nasze witryny mogą zawierać linki do witryn podmiotów powiązanych, partnerów biznesowych, ich sieci i reklamodawców. Witryny takie są objęte oddzielnymi politykami prywatności, które mogą różnić się od tej Polityki. Przed podaniem jakichkolwiek danych w witrynie zewnętrznej należy zapoznać się z jej polityką prywatności.

Zewnętrzna platforma przetwarzania płatności gromadzi dane karty użytkownika w celu realizacji zakupu dokonanego za pośrednictwem naszych witryn, aplikacji mobilnych i terminali sklepowych. W przypadku płatności kredytowej dane dotyczące zamówienia zostaną przekazane partnerowi zewnętrznemu, który będzie potrzebował także dodatkowych informacji, aby sprawdzić zdolność kredytową użytkownika przed udzieleniem kredytu. Poniżej podane są dane partnera, firmy Klarna:

Klarna

Klarna AB oferuje naszym klientom wygodną metodę płatności. Klarna AB („Klarna”) to dostawca usług finansowych z siedzibą pod adresem Sveavägen 46, 111 34 Sztokholm, Szwecja. Spółka widnieje w szwedzkim rejestrze spółek pod numerem 556737-0431 oraz działa na licencji i pod nadzorem Szwedzkiego Urzędu Nadzoru Finansowego (www.fi.se) pod adresem Box 7821 10397 Sztokholm, Szwecja, oraz Szwedzkiego Urzędu ds Ochrony Danych Osobowychpod adresem Box 8114, 10420, Sztokholm, Szwecja.

Klarna może wymagać określonych informacji o użytkowniku oraz zamówieniu, aby ocenić jego zdolność kredytową. W związku z tym przesyłamy firmie Klarna dane konta użytkownika, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, historia płatności, a także dane zamówienia, w tym metodę płatności, dane do wysyłki i zamówione towary. W przypadku wyboru innej metody płatności niż Klarna, dane osobowe nie są wysyłane. Dalsze użytkowanie przesłanych danych będzie podlegać Polityce prywatności Klarna

Zgoda

Jeśli użytkownik wyrazi zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych lub zapisze się na listę odbiorców newslettera, będzie otrzymywać e-mailem lub innym kanałem elektronicznym, np. za pośrednictwem naszej aplikacji, informacje o naszych produktach i usługach.

Nie udostępniamy informacji podanych przez użytkownika żadnym partnerom zewnętrznym bez wyraźnej zgody użytkownika, chyba że niniejsza Polityka prywatności stanowi inaczej i jest to niezbędne w celu realizacji zamówienia.

Użytkownik może w dowolnym momencie wycofać zgodę i zażądać zaprzestania przetwarzania przez nas swoich danych osobowych.

Metody rezygnacji z otrzymywania od nas wiadomości lub wycofania zgody na przetwarzanie danych:

  • • rezygnacja z subskrypcji przez kliknięcie linku zamieszczonego w otrzymywanych wiadomościach;
  • • niewyrażenie zgody na otrzymywanie wiadomości marketingowych podczas przetwarzania zamówienia;
  • • kontakt z działem obsługi klienta, który w celu przetworzenia żądania będzie musiał potwierdzić tożsamość użytkownika.

Wszelkie wnioski o usunięcie z listy odbiorców naszych wiadomości zostaną rozpatrzone jak najszybciej, ale cały proces może zająć kilka dni.

Jak chronimy dane użytkowników

Na wszystkich witrynach stosujemy zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe użytkowników. Są one także chronione podczas przesyłania online przez oprogramowanie szyfrujące SSL.

We wszystkich biurach, sklepach i innych obiektach firmowych stosujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa chroniące przed wyciekiem, nieodpowiednim użyciem lub modyfikacją danych zebranych o użytkowniku za pośrednictwem jednej naszych platform.

Na swoich stronach wykorzystujemy cookie, niewielkie plik tekstowe przechowywane na komputerze użytkownika w celu rejestrowania informacji. Jeśli użytkownik założył konto w naszej witrynie, na komputerze będzie przechowywany plik cookie zawierający adres e-mail użytkownika, który ułatwi ponowne wizyty w witrynie Yours Clothing. Użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki, aby zapobiegać zapisywaniu plików cookie na komputerze użytkownika bez wyraźnej zgody. Więcej informacji na temat wykorzystywania plików cookie w naszych witrynach podano w Polityce plików cookie.

Nie przesyłamy danych osobowych zebranych o użytkowniku żadnym zewnętrznym podmiotom przetwarzającym dane spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

Niektórzy z naszych zewnętrznych podwykonawców, którym przesyłamy dane użytkowników, jak opisano w innych częściach Polityki prywatności, mogą przesyłać dane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego. W takim przypadku postaramy się zadbać, aby podwykonawcy zawsze przestrzegali zapisów brytyjskiej Ustawy o ochronie danych osobowych z 1998 r. (Data Protection Act 1998). Należy pamiętać, że kraje znajdujące się poza terytorium EOG mogą oferować niższy poziom ochrony prawnej danych osobowych niż Wielka Brytania, dlatego też gromadzenie, przechowywanie i wykorzystywanie danych osobowych użytkownika przez nas zawsze podlega zapisom tej Polityki prywatności.

Jak długo przechowujemy dane osobowe

Wszelkie dane osobowe udostępnione nam przez użytkownika są bezpiecznie przechowywane w naszych bazach danych. Służą nam one do prowadzenia konta użytkownika w Yours Clothing Ltd. Dane będą przechowywane tak długo, jak długo otwarte jest konto użytkownika. Użytkownik może w dowolnym momencie zażądać zaprzestania przetwarzania swoich danych oraz usunięcia danych przez nas przechowywanych, zgodnie z prawami użytkownika.

Nie zezwala się jednak na usuwanie danych, które mogą być wymagane prawem, dlatego też w przypadku takiego żądania zostaną one poddane anonimizacji. Takie anonimizowane dane będą przechowywane jedynie przez okres wymagany prawem. Po tym czasie dane te zostaną usunięte.

Więcej informacji na temat okresu przechowywania danych można znaleźć w Polityce przechowywania danych.

Co użytkownik może zrobić z przechowywanymi danymi osobowymi

Użytkownik może w dowolnej chwili skontaktować się z nami i zapytać o dane osobowe przechowywane na swój temat.

Na żądanie użytkownika możemy wykonać następujące czynności:

  • • aktualizować dane osobowe przechowywane o użytkowniku;
  • • skorygować nieprawidłowe informacje;
  • • ograniczyć przetwarzanie danych osobowych w celach innych niż przetwarzanie zamówienia;
  • • zablokować możliwość użycia do celów profilowania lub automatycznego podejmowania decyzji w imieniu użytkownika;
  • • przekazać użytkownikowi kopię danych przechowywanych na jego temat;
  • • przesłać dane osobowe użytkownika innej firmie za pośrednictwem użytkownika lub bezpośrednio firmie, która ma te dane otrzymać.

Aby zaktualizować lub zweryfikować dane przesłane do Yours Clothing lub zamówić ich kopię, należy zalogować się na swoje konto, skontaktować się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego Contact Form, zadzwonić do nas na numer 00800 1213 769, lub napisać na adres:

Unit B,
Finmere Park,
Southgate Way,
Orton Southgate,
Peterborough,
PE2 6YG
Wielka Brytania

W myśl naszych procedur bezpieczeństwa przed podaniem jakichkolwiek danych możemy wymagać potwierdzenia tożsamości. W tym celu możemy poprosić o potwierdzenie danych podanych podczas rejestracji konta. Zalecamy nie korzystać z funkcji zapamiętywania haseł przeglądarki, ponieważ umożliwia to dostęp do konta innym osobom korzystającym z urządzenia.

Wszelkie wątpliwości dotyczące tego, jak przetwarzamy dane użytkowników, można kierować do Biura Komisarza ds. Informacji (ICO) pod numerem 0303 123 1113, lub za pośrednictwem funkcji zgłaszania w witrynie.

Sign Up for Exclusive News and Offers >Close